Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Perfect Day: Αυτό είναι το ιδανικό ωράριο

...Μιας και είναι το πρώτο μου (στην ουσία) θέμα, θα ήθελα να ξεκινήσω με την ομορφιά από μέσα προς τα έξω, έτσι για να κάνουμε μια καλή αρχή!! Και όταν λέω από μέσα προς τα έξω εννοώ τις καθημερινές μας συνήθειες σε θέματα διατροφής, άσκησης και όχι μόνο!!! Όλες λίγο πολύ έχουμε ακούσει να λένε το γνωστό: "Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας" και δεν έχουν και άδικο!! Γιατί αν προσέχεις τον εαυτό σου από τώρα, ο οργανισμός θα σου το ανταποδώσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα!!! Ας μην σας κουράζω άλλο όμως. Ας ξεκινήσουμε....

6-7 π.μ.: Ξύπνημα. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης έχουν προετοιμάσει τους μυς μας για τη μέρα που ξεκινάει.
Περίπου 7 π.μ.: Πρωινό γεύμα, πλούσιο σε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αλλά και σε λιπαρά, καθώς ο εγκέφαλος έχει ανάγκη από ενέργεια.


8-9 π.μ.: Περίπατος στον ήλιο. Όχι όμως τρέξιμο, γιατί οι μύες και ο εγκέφαλος δεν έχουν ακόμα ξυπνήσει πλήρως.
Περίπου 10 π.μ.: Η καλύτερη στιγμή για να ασχοληθείς με εκείνη τη στοίβα με τα έγγραφα ή αν δεν δουλεύεις, να κάνεις τις πιο βαριές δουλειές στο σπίτι.
11 π.μ.: Επιβάλλεται μια παύση. Μπορείς επίσης να αλλάξεις ασχολία, όπως π.χ. να ασχοληθείς με ξεκαθάρισμα ή αρχειοθέτηση. Αν είσαι στο σπίτι, άλλαξε επίσης ασχολία π.χ. ξεκαθάρισε την ντουλάπα που τόσο καιρό λες ότι θες να κάνεις αλλά δεν προλαβαίνεις.


Περίπου 12:30: Γεύμα με κρέας, ζυμαρικά ή ρύζι ή δημητριακά, λαχανικά και ένα φρούτο.
2 μ.μ: Το ιδανικό θα ήταν να ξεκουραστείς για 20 λεπτά. Εάν η δουλειά σου δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, φρόντισε τουλάχιστον να κάνεις μια χειρωνακτική εργασία ή τηλεφωνήματα ρουτίνας.
3 μ.μ: Επιστροφή στα σημαντικά έγγραφα ή σε οποιαδήποτε άλλη εργασία που απαιτεί άριστη πνευματική διαύγεια.
4 μ.μ: Διάλειμμα για φρούτο και ρόφημα και επιστροφή στη δουλειά μέχρι τις 4:30.
5 μ.μ: Γυμναστική.


6 μ.μ: Επιστροφή στο σπίτι ή συνάντηση με φίλους.
Περίπου 8:30 μ.μ: Δείπνο που περιλαμβάνει λαχανικά, ψάρι και φρούτο.
9-10 μ.μ: Χαλαρωτική δραστηριότητα.
11 μ.μ., το αργότερο: Ύπνος σε δωμάτιο δροσερό, ήσυχο και χωρίς φως.
Αυτά ήταν λίγο πολύ αυτά που θα πρέπει να κάνουμε αν όχι κάθε μέρα, 3 φορές την εβδομάδα για να δούμε και να νιώσουμε πιο καλά τόσο μέσα μας, όσο και στην εξωτερική μας εμφάνιση!!!
Μέχρι το επόμενο post, σας εύχομαι να περνάτε καλά και να χαμογελάτε!!!
Φιλιά χχχ <3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου