Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Hello Beautiessss!!!

Σήμερα λόγω καιρού περισσότερο, αποφάσισα να γράψω κάποια γιατροσόφια που μας έμαθε η γιαγιά, η θεία και γενικότερα οι συγγενείς, τα οποία εν μέρει βοηθούν αλλά μπορεί να μας βλάψουν κιόλας!!! Τι εννοώ?? Διάβασε με προσοχή τις παρακάτω γραμμές.... :)




ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΕΓΚΑΥΜΑ:
Με τη χρήση οδοντόκρεμας, υπάρχει κίνδυνος να ερεθίσει περισσότερο το έγκαυμα, γιατί οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν εκχυλίσματα μέντας, δυόσμου κλπ.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Να βάλουμε μια κορτιζονούχο αλοιφή για τα εγκαύματα ή κάποια που -εκτός από κορτιζόνη- περιέχει και αντιβίωση. Πριν απλώσουμε την αλοιφή στο δέρμα, ρίχνουμε λίγο νερό για να μας ανακουφίσει από το κάψιμο.



ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΚΩΜΑΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟ:
Σε αυτή την περίπτωση, ίσως μας ανακουφίσει προσωρινά, αλλά είναι πιθανό να πάθουμε μικρό έγκαυμα. Και φυσικά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε μπουκώματα με οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό. 
Τι μπορούμε να κάνουμε; Αντικαθιστούμε το ούζο με παγωμένο νερό. Καλύτερα να πάρουμε ένα παυσίπονο ή να κλείσουμε ραντεβού με τον οδοντίατρό μας. Και αποφεύγουμε να μασάμε από τη μεριά που μας πονά.



ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΕΡΜΑ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ
Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μεταφέρουμε μικρόβια στο δέρμα, ειδικά αν υπάρχει πληγή. 
Τι μπορούμε να κάνουμε; Τυλίγουμε δυο παγάκια σε μια πετσέτα και την τοποθετούμε στο σημείο που χτυπήσαμε. Έτσι θα περιορίσουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε καρούμπαλο.



ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΤΗ ΔΥΣΠΕΨΙΑ:
Μπορεί να μας ανακουφίσει προσωρινά, όμως δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση. Ο λόγος;
Με τη χρόνια χρήση μπορεί να πάθουμε γαστρίτιδα.
Τι μπορούμε να κάνουμε; Να λαμβάνουμε αντιόξινα φάρμακα, καθώς και να αποφεύγουμε το κάπνισμα, την κατανάλωση καφέ, αλκοολούχων ποτών κλπ.



ΒΑΖΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ
Αυτή η συνήθεια όντως μας ανακουφίζει. Όμως, στην περίπτωση που έχουμε σκωληκοειδίτιδα, μπορεί να προκαλέσουμε περιτονίτιδα, γιατί η ζέστη επιτείνει τη φλεγμονή.

KISSES!!
SOPHIE <3
xx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου