Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ - ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!

  Σήμερα θα σας γράψω κάποιες πολύ εύκολες και κυρίως χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια στην καθημερινότητά μας.

Τα αιθέρια έλαια είναι η εξαιρετικά συμπυκνωμένη, αρωματική και λιπαρή ουσία που ενυπάρχει σε ποικίλα μέρη των φυτών, βοτάνων, καρπών και δένδρων. Καλούνται αιθέρια γιατί τα έλαια αυτά είναι πτητικά, δηλαδή εξατμίζονται πολύ γρήγορα στον αέρα.
Αποτελούν το βασικό συστατικό της αρωματοποιίας και της αρωματοθεραπείας.
Εκτός κάποιων εξαιρέσεων τα αιθέρια έλαια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης και τις ενδείξεις τους.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ:
Οι τρόποι εξωτερικής χρήσης των αιθέριων ελαίων είναι απλοί. Πρέπει όμως πάντα να τα διαλύετε σε λάδι, γαλάκτωμα, λοσιόν, κρέμα ή αφρόλουτρο.
ΓΙΑ ΕΙΣΠΝΟΕΣ:
  • Ρίχνετε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια σ' ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Βάζετε το νερό σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και κάθε φορά που θέλετε να αρωματίσετε το χώρο σας απλώς ψεκάζετε.
  • Ρίχνετε λίγες σταγόνες στο ειδικό σκεύος καύσης αιθέριων ελαίων. Διαθέτει εσοχή που μπαίνει το έλαιο κι από κάτω καίει ένα κερί που πλημμυρίζει το χώρο με άρωμα.
  • Ρίχνετε μερικές σταγόνες σε ένα κερί, αφού πρώτα το κάψετε για 5-10 λεπτά.
ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ:
  • Ρίχνετε λίγες σταγόνες σε λίγο γάλα ή αφρόλουτρο, το ανακατεύετε για να διαλυθεί και το προσθέτετε στο νερό της μπανιέρας.
  • Ρίχνετε μια-δυο σταγόνες ελαίου σε βρεγμένο και εμποτισμένο με αφρόλουτρο σφουγγάρι.

ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ:
  • Προσθέτετε μερικές σταγόνες στο γαλάκτωμα, στην κρέμα ή στο λάδι για μασάζ.
ΓΙΑ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ:
  • Προσθέτετε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου σε κρύο ή ζεστό νερό μέσα στο οποίο μουλιάζετε μια πετσέτα, τη στύβετε και κάνετε κομπρέσες.
... και όσο για το ποιο αιθέριο έλαιο να διαλέξετε, σας λέω ότι...
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
Μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτά:
Εξωτικά φυτά, γεράνι, κίτρο, πορτοκάλι, πεύκο και γλυκάνισο. 
Έξι διαφορετικά αιθέρια έλαια έρχονται να μας διευκολύνουν, το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

  Εμπιστευθείτε την αιθέρια δύναμη των ελαίων για να νιώσετε ευεξία,  να αλλάξει η διάθεσή σας, να τονωθεί η σωματική και φυσική ενέργεια, να χαλαρώσετε από το στρες, να καθαρίσει το μυαλό σας.

Δοκιμάστε έναν από αυτούς τους τρόπους και δεν θα χάσετε!!!
Τα φιλιά μου!!! <3
χχ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου